For Universities  For Companies          

Waarom stage lopen in het buitenland / Amerika ?


Waarom stage lopen in het buitenland / Amerika ?

Stage lopen in het buitenland is iets wat we iedereen eigenlijk gedaan zou moeten hebben. Nu is dat natuurlijk makkelijk voor ons om te zeggen, maar de voordelen zijn simpelweg enorm groot. Een stage in het buitenland levert zowel qua persoonlijke ontwikkeling als professionele ontwikkeling enorm waardevolle inzichten op. Deze willen we dan ook graag met je delen.

Persoonlijke ontwikkeling
Er zijn maar weinig dingen zo leuk in het leven als reizen. Je ontmoet nieuwe mensen, doet ontzettend veel ervaringen op met nieuwe culturen, talen en gebruiken. Doordat andere buitenlandse studenten ook uit hun ‘comfort zone’ zijn voel je je al snel verbonden met de mensen om je heen en een avontuur als dit staat dus ook garant voor de tijd van je leven.

Niet iedereen durft de stap te nemen om voor langere tijd huis en haard te verlaten. Sommige mensen hebben hier een praktisch ‘excuus’ voor, anderen durven het simpelweg niet aan. Toch is het enorm aan te raden om deze stap toch te nemen. Helemaal als je dit kan combineren met je opleiding is dit ontzettend waardevol en doe je inzichten over jezelf op die je op geen enkele andere manier kan ontdekken. Denk hierbij aan hoe je omgaat met cultuurverschillen, onverwachte situaties, je aanpassingsvermogen en het creëren van een open mind.

Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon ontzettend leuk! Je hebt de mogelijkheid om tijdens je studie te reizen (wat ook financieel een stuk aantrekkelijker is dan erna) en maakt vrienden die van over de hele wereld komen. Samen stappen, een nieuw land verkennen en de meest waanzinnige plekken bezoeken. Helemaal in New York zijn hier enorm veel mogelijkheden voor. Er zijn maar weinig metropolen die zo open en bruisend zijn en van je vrije tijd kan je dus optimaal genieten. Ook heeft Amerika het enorme voordeel dat je je Engels echt zal perfectioneren tijdens je stage.

Professionele ontwikkeling
Naast de kansen die een stage in Amerika en New York persoonlijk voor je bieden liggen er ook enorme voordelen op professioneel gebied. Zoals eerder genoemd perfectioneer je je Engels, wat in tijden van globalisatie zeer veel voordelen heeft op de arbeidsmarkt.

Daarnaast wordt je zelfstandiger, krijg je ervaring met diverse culturen en hoe je hier professioneel in kan functioneren en wordt je meer open minded dan ooit tevoren. Dit zijn vaardigheden die je niet snel via een opleiding alleen leert en hierdoor zijn bedrijven dan ook extra geïnteresseerd in personen die deze vaardigheden hebben.

Een buitenlandse stage (en helemaal een Amerikaanse) op je cv biedt dus echt een voorsprong op personen die dit niet hebben. Dit geeft je extra mogelijkheden in de toekomst en zorgt ervoor dat je ook daadwerkelijk kan gaan doen wat jij wil doen.

Follow Us on Facebook!

Get in Touch!

 • Phone:
  0031 (0)6 22 11 08 27
 • Email:
  info(@)ioabroad.com
 • Address:
  Europalaan 20
  Stadstuin / City Garden
  Suite: 1.1.12