For Universities  For Companies          

Hoe kies je een stagebemiddelingsbureau voor je stage in New York City - Amerika


Wil je stage lopen in Amerika, maar lukt het je niet om zelf een stage te organiseren? Dan kan je er voor kiezen om een stagebemiddelingsbureau (stagebureau) in te schakelen. Maar hoe kies je de juiste organisatie die jou kan helpen aan de best mogelijke stage?

Er zijn een aantal zaken waar je goed op moet letten. Zo is het naast een geschikte stage, van belang dat ook het J1 visum wordt toegekend. Ook zijn de uiteindelijke kosten verschillende per organisatie. Zo verschillen de kosten voor het aanvragen van het J1 visum tot wel 600,- Euro per stagebureau. Uiteraard is het belangrijk om een stagebemiddelingsbureau in te schakelen welke gespecialiseerd zijn in het organiseren van stages en in het aanvragen het benodigde visum. Goede stagebureaus en hebben een diepgaand netwerk waar de student niet over beschikt. Vaak is het lastig om voorhand te zien welke stagebureaus het beste netwerk hebben.
Hier zijn vijf tips waar je op moet letten bij het inschakelen van een stagebemiddelingsbureau voor je stage in Amerika.

#1. Controleer wat er is inbegrepen bij de service van het stagebureau
De prijzen zijn voor stagebemiddeling lijken vaak, ongeveer, hetzelfde. Achteraf blijken er toch verschillen te zitten in de hoofdsom. Voorbeeld: zo zijn er meerdere stagebureas die meer dan 1.200 Euro vragen voor het uitgeven van het DS-2019 formulier. Echter, in de meeste gevallen kan dit formulier aanvragen voor een significant lager bedrag (in sommige gevallen enkele honderden euro’s lager.

#2. Vraag om referenties
Het help altijd om met personen te spreken, die voorafgaand gebruik hebben gemaakt van de gekozen dienstverlening. Zo kun je met iemand spreken die ervaring heeft met het stageprogramma en je precies kan vertellen wat de min- en pluspunten zijn. Zij kunnen je een beter beeld geven van wat je werkelijk kunt verwachten van het programma. Hierdoor kan jij uiteindelijk zelf een keuze maken of dit programma bij jouw past.

#3. Verborgen kosten
Informeer altijd voorafgaand naar de totale kosten van het programma. Hierdoor weet je zeker dat je niet achteraf met aanvullende kosten wordt opgezadeld.

#4.Procedure / Contract
Vraag goed naar de procedure van het stagebedrijf. Sommige stagebureaus verplichten je om in hele andere steden stage te lopen dan dat je zelf liever zou willen. Wil je alleen in één bepaalde stad stage lopen (zoals New York City) dan moet je hiervoor extra betalen. Vaak heb jij als student een specifieke keuze voor stagelocatie en omgeving. Het is daarom een belangrijk om een bureau in te schakelen die jou hierbij goed kunt helpen. #5. Welke criteria zijn er voor het aanmelden bij het stageprogramma? Zeker voor het organiseren van een stage in Amerika en voor het verkrijgen van je stagevisum zijn er bepaalde criteria waar je als student aan moet voldoen. Informeer hierover en voorkom zo teleurstellingen. Het loont om even de tijd te nemen om uiteindelijk het juiste stagebureau te kiezen. Laat je goed informeren en vraag naar de ervaringen van oud-deelnemers. Weet vooraf welke kostenposten er zijn en wat de totale kosten van het programma zijn.

Follow Us on Facebook!

Get in Touch!

 • Phone:
  0031 (0)6 22 11 08 27
 • Email:
  info(@)ioabroad.com
 • Address:
  Europalaan 20
  Stadstuin / City Garden
  Suite: 1.1.12