For Universities  For Companies          

Stagebemiddelingsbureau Amerika


Hoe kies je een bemiddelingsbureau voor je stage in Amerika Heb je geen zin in de administratieve rompslomp die komt kijken bij het organiseren van je stage in Amerika, het verkrijgen van je stagevisum en wil je zeker zijn van een geslaagde stage in Amerika? Dan is het handig om een stagebemiddelingsbureau in te schakelen, deze zijn gespecialiseerd in het organiseren van stages en meestal ook in het aanvragen het benodigde visum. Goede stagebureaus en hebben een diepgaand netwerk waar jij “helaas” niet over beschikt. Maar hoe kies je nou een stagebemiddelingsbureau die de beste service verleent en de beste stages kan organiseren?
Hier zijn vijf tips waar je op moet letten bij het inschakelen van een stagebemiddelingsbureau voor je stage in Amerika.

1.Check wat er is inbegrepen bij de service van het stagebureau
De prijzen zijn vaak ongeveer hetzelfde, maar het pakket en de service kan enorm verschillen. Zo zijn er meerdere stagebureas die meer dan 1.200 Euro vragen voor het DS-2019 formulier. Je wordt dan verplicht om dit formulier bij dit bureau af te nemen. Echter, in de meeste gevallen kost dit formulier rond de 750 Euro. Dit betekend dat jij 450 Euro meer betaald dan nodig.

2. Vraag om referenties
Het liefst een persoon die je direct kan mailen of bellen. Zo kun je met iemand spreken die ervaring heeft met het stageprogramma en je precies kan vertellen wat de min- en pluspunten zijn. Zij kunnen je een beter beeld geven van wat je werkelijk kunt verwachten van het programma.

3. Verborgen kosten

4.Procedure / Contract
Vraag goed naar de procedure van het stagebedrijf. Sommige stagebureaus verplichten je om in hele andere steden stage te lopen dan dat je zelf liever zou willen. Wil je alleen in één bepaalde stad stage lopen (zoals New York City) dan moet je hiervoor extra betalen. Ook worden bij sommige stagebureaus niet alle borggelden geretourneerd wanneer zij geen passende stage vinden of wanneer het stagebedrijf annuleert. Lees de kleine lettertjes dus goed door! Bij IO New York kan je kiezen uit het IO New York programma (New York), of het IO USA prograam (Miami, Chicago, Los Angeles en San Francisco).

5. Verbogen kosten
Lees goed na of alle kosten die gemaakt moeten worden inbegrepen zijn. Sommige stagebureaus laten je bepaalde kosten (zoals het bezoek bij de ambassade $ 150,-) zelf betalen. Dit betekent dus dat jij $150,- dollar meer bemiddelingskosten betaald dan bij een stagebureau waar deze kosten wel zijn inbegrepen. IO New York heeft een duidelijk overzicht van de kosten voor je stage en voor het visum, zo kom je niet onverwacht voor extra kosten te staan.

5. Welke criteria zijn er voor het aanmelden bij het stageprogramma?
Zeker voor het organiseren van een stage in Amerika en voor het verkrijgen van je stagevisum zijn er bepaalde criteria waar je als student aan moet voldoen. Informeer hierover en voorkom zo teleurstellingen.

Het is dus even werk om het juiste stagebureau te kiezen, maar neem hier ook de tijd voor. Laat je goed informeren, vraag naar de ervaringen van anderen en weet welke kosten er gemaakt gaan worden. Met de keuze van het juiste stagebureau is een belangrijke factor voor het verkrijgen van de juiste stage die voldoet aan jouw wensen en eisen. Een goed begin is het halve werk! Mocht je vragen hebben over onze programma's neem dan gerust contact met ons op.

Follow Us on Facebook!

Get in Touch!

 • Phone:
  0031 (0)6 22 11 08 27
 • Email:
  info(@)ioabroad.com
 • Address:
  Entrepeneur Hub:
  De Stadstuin
  3526 KS, Utrecht,