For Universities  For Companies          

Veel voorkomende problemen met het aanvragen van het benodigde J-1 stagevisum en het DS-2019 formulier.

Het aanvragen van de nodigde documenten zoals het DS-2019 formulier en het DS-2007 formulier is een secuur een tijdrovend proces. Het komt regelmatig voor dat studenten zich niet realiseren dat het aanvragen van het J-1 stagevisum voor Amerika enkele weken (of maanden) in beslag neemt. Wanneer studenten niet veel tijd overhebben voor het aanvragen van het J-1 stagevisum is het belangrijk dat er adequaat wordt gehandeld en dat voorkomende problemen zorgvuldig en spoedig worden opgelost.

stage USA Wanneer de er minder dan 10 weken zijn omJ-1 stagevisum aan te vragen en als de J-1 deelnemer of het stagebedrijf geen ervaring heeft met het aanvragen hiervan, adviseren wij om gebruik te maken van een bemiddelingsservice zodat het aanmeldingsproces vlot en spoedig verloopt. Wanneer bijvoorbeeld het stagebedrijf al vaker het J-1 aanmeldingsproces heeft doorlopen kan je ervoor kiezen om dit proces zelf te doorlopen. Het bedrijf kan je dan adviseren welke documenten, hoe en wanneer je deze moet aanleveren.
Mocht je graag een organisatie in dienst nemen die je bij dit proces kan ondersteunen, dan kan je contact met ons opnemen. Wij bieden een J1 Visum bemiddelingsservice voor zowel studenten die hun stage via IO New York hebben georganiseerd als studenten die zelf een stage hebben georganiseerd. De kosten voor deze service bedragen 165,- Euro. Een groot voordeel van het organiseren van het J-1 stagevisum via IO New York is dat je voor het DS-2019 formulier slechts 795.- U.S. Dollar betaalt. Bij vele andere organisaties in Nederland betaal je hiervoor vaak meer dan 1100,- Euro.

Veel voorkomende problemen bij het aanvragen van het J1 Visum / DS-2019 formulier

1. Je stagebedrijf mag geen J-1 stagiaires aannemen.

Het komt vaak voor dat studenten eindelijk een stage in Amerika hebben gevonden. Maar wanneer ze het stagevisum willen aanvragen erachter omen dat het betreffende bedrijf helemaal geen J-1 stagiaires mag aannemen. Dit betekent dat jij geen J-1 stagevisum kan aanvragen en dat je opzoek moet gaan naar een ander stagebedrijf. IO New York is bekend met alle voorwaarden die gelden voor bedrijven om J-1 stagiaires te mogen aannemen. Wij kunnen eenvoudig controleren of een bedrijf hieraan voldoet, zonder dat studenten daarvoor hoeven te betalen. Wil je ook kosteloos controleren of het stagebedrijf aan de voorwaarden voldoet? Neem dan gerust contact met ons op.

2. Het stagebedrijf is niet bekend is met de aanvraagprocedure van het J-1 stagevisum.

Wanneer een stagebedrijf is Amerika niet bekend is met de aanvraagprocedure betekent dit vrijwel altijd dat het aanvragen van het DS-2019 en het DS-2007 formulier langer zal duren dan gewoonlijk. Het bedrijf moet verschillende formulieren invullen, ondertekenen aan aanleveren. Daarnaast moet het bedrijf ook aan de hand van een format die is opgesteld door de U.S. Department of State een trainingsplan opstellen. Hierin staat in verschillende fases beschreven welke taken en functies de stagiaire tijdens zijn stage zal uitvoeren.

Veel voorkomende struikelpunten:
- Het documenten zijn niet op de juiste manier ingevuld of er belangrijke informatie ontbreekt.
- Het trainingsplan voldoet niet aan studierichting van de stagiair.
- Bedrijven worden verrast door al het papierwerk wat bij de aanvraag komt kijken. Wanneer hier niet proactief op gehandeld wordt, zal het bedrijf het papierwerk te laat aanleveren. Wanneer een bedrijf helemaal niet bekend is met het J-1 aanvraag procedure, komt het in enkele gevallen zelfs voor dat het bedrijf zich terugtrekt en de stage annuleert. Zorg er hierom altijd voor dat je je stagebedrijf van te voren informeert over de procedure van het J1 Visum.
- De papieren worden niet op de juiste manier of door de juiste (gemachtigde) persoon ondertekend.

3. Het aanleveren van de documenten duurt de lang.

Het komt regelmatig voor dat het aanleveren van de gevraagde documenten te lang duurt. Aan het begin van het proces heeft de student vaak nog meerdere weken om het J1 Visum aan te vragen. Ze vergeten hierbij dat de student ook nog een afspraak moet maken bij het Consulaat. De wachttijden voor het maken van een afspraak bij het Consulaat kunnen oplopen tot meer dan 30 kalenderdagen!

4. De student verzet zonder overleg de startdatum van de stage.

Wanneer studenten vertraging oplopen, verzetten ze de startdatum van hun stage. Dit betekent dat alle documenten en door alle partijen aangepast en opnieuw getekend moeten worden. Dit zorgt voor extra vertraging. In sommige gevallen kunnen studenten na de startdatum die staat aangegeven op het J1 Visum nog naar U.S. afreizen en hoeven de startdatum dus niet te verzetten. IO New York weet precies wat wel en niet kan, wij nemen het proces zoveel mogelijk uit handen. Hierdoor zorgt je ervoor dat je niet onnodig vertraging oploopt met het aanvragen van het J-1 stagevisum.

5. De student loopt vertraging op, maar heeft al een vliegticket geboekt.

Het is belangrijk om te begrijpen dat het Consulaat geen voorrang geeft aan studenten die vertraging oplopen. Het is voor het Consulaat alleen belangrijk dat de visumaanvraag voldoet aan alle eisen van de U.S. Department of State. Studenten die vertraging oplopen is het niet het probleem van het Consulaat. Het U.S. Department of State geeft alle benodigde informatie die je nodig hebt om een J1 Visum aan te vragen. Het is aan de student om ervoor te zorgen dat zij op tijd met de aanvraag hiervan beginnen. Wanneer studenten al een vliegticket hebben geboekt, maar nog niet in het bezit zijn van het J1 Visum, betekent dit dat de student zijn/haar vliegticket zal moeten omboeken of annuleren. Ons vrijblijvend advies: boek geen vliegticket voordat wij hiervoor toestemming geven.

Spoedaanvraag J-1 stagevisum.

Er zijn verschillende manieren om het aanvraagproces van het J1 Visum te versnellen. Voor sommige procedures worden extra kosten in kaart gebracht door de sponsororganisatie in Amerika. IO New York kan je hierbij adviseren, om zo te bepalen wat de beste optie voor jou is.


De bovenstaande tekst kan wellicht een beetje afschrikkend werken. Dit is niet onze bedoeling. Maar we willen hiermee duidelijk maken dat het aanvragen van het J1 Visum een tijdrovend en secuur proces is. Zorg er daarom voor dat je hiermee op tijd begint! Daarnaast staan wij altijd klaar om je te helpen!

Follow Us on Facebook!

Get in Touch!

 • Phone:
  0031 (0)6 22 11 08 27
 • Email:
  info(@)ioabroad.com
 • Address:
  Entrepeneur Hub:
  De Stadstuin
  3526 KS, Utrecht,